Toast champignon

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Een echte klassieker die je in de betere brasserie kan eten, maar toch ook makkelijk zelf te maken is. Krokante toast en smaakvolle aangebakken paddenstoelen, heerlijk! Ga zeker ook aan de slag met wilde paddenstoelen of een mengeling van oesterzwam en shitake, ook lekker!

Ingrediënten

500 g witte paddenstoelen
150 g boter
2 teen look
1 sjalot
2 el fijngesneden platte peterselie
1 klein vierkant wit brood
Peper en zout
1 kl balsamico créme
Wild kruiden mix

Bereidingswijze

Snij met een broodmes de 2 zijkanten van je brood eraf, snij ze nu in 4 dikke gelijke sneden, en snij ook alle korsten eraf zodat je vier mooie dikke schijven brood hebt.

Borstel de paddenstoelen proper zonder water, snij eventueel vuiltjes eraf en snij in schijven of in 4.

Laat 100 g boter in een antikleefpan smelten, zet even opzij, dop een borsteltje in de gesmolten boter en wrijf de sneden brood in aan boven- en onderkant.

Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze terwijl je de paddenstoelen bakt, 10 min in een voorverwarmde oven van 195° tot ze mooi goudbruin krokant zijn en kruid met flink wat peper en snuif zout.

Zet je pan weer op het vuur en voeg de fijngesneden sjalot toe, bak 1 minuutje en dan de look en paddenstoelen, blijf bakken en roeren tot vocht verdampt is en je ze mooi kunt aankleuren. Kruid met peper, zout en wildkruiden.

Voeg rest van de boter toe met de fijngehakte peterselie en balsamico azijn.

Laat alles nog even meebakken en verdeel over de toasten met wat fijngesneden peterselie over.

Partner

In samenwerking met Santa Maria.

Je kunt het serveren als voorgerecht of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een steak.

Ja, je kunt het champignonmengsel van tevoren maken en het in de koelkast bewaren tot je het nodig hebt. Je kunt het champignonmengsel ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.

Ja, je kunt de toast champignon ook op de grill bereiden voor een extra rokerige smaak.