Parfait van rabarber en appel, crumble van havermout
Heerlijk fris, zowel als ontbijt of vieruurtje in het weekend of als dessertje in de week.
Ingrediënten (voor 6 personen)
Compote
4 dikke stengels rabarber
100 ml water
2 jonagold appels
1 vanillestok
3 el honing
1 tl kaneel
1 kl geraspte gember
Crumble
100 g havermout
5 geweekte medjoul dadels
1 el pindaboter
50 g hazelnoten
50 g pompoenpitten
snuifje zout
Luchtige ricotta room
1 potje ricotta
1 el honing
300 ml volle room
Bereidingswijze
Compote
Was rabarber en appels , verwijder het klokhuis en snij alles in stukjes.
Doe met de rest van de ingrediënten in een pot en laat 20 min met deksel sudderen.
Is compote nog te lopend laat dan verder pruttelen tot alle vocht verdampt is, laat afkoelen.
Crumble
Doe de dadels, havermout, pindaboter en zout in een cutter en laat malen tot alle ingrediënten samenhangen.
Stort uit op een bakplaat met bakpapier en meng er de pompoenpitten en de grof gesneden hazelnoten onder, verdeel over de bakplaat en laat 15 min in voorverwarmde oven van 150° mooi bruin kleuren.
Laat afkoelen.
Ricotta room
Klop de ricotta met de honing glad.
Klop de slagroom op tot er zich pieken vormen.
Meng onder elkaar.
Vul de potjes met een laag compote, daarop de lichte room, zet 30 min, afgedekt in de koelkast.
Afwerking
Doe er een eetlepel crumble over en geniet.
Tip
Varieer naargelang het seizoen met de compote.
De overschot van de crumble kan je over je ontbijt strooien of meenemen als snack naar het werk.
Partners
In samenwerking met Ik ben meer dan mijn kassa ticket.
Ja, je kunt de parfait een dag van tevoren maken en in de vriezer bewaren.