Poke bowl

Een kommetje vol kleuren en smaken, zelfs je kinderen zullen hier van mee smullen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Rijst
300 g volkoren rijst
2 el soya
1 el rijstazijn of gewone azijn
1 el sesamzaad

Garnituren
1 komkommer
2 dikke wortelen
3 lenteuien

Dressing
2 gekookte rode bieten
2 el griekse yoghurt
1 el honing
peper en zout

Raapjes
4 raapjes
1 el olijfolie
peper en zout
snuifje kaneel

4 zeeduivelfilets (150g per persoon)
klont boter
4 kl mosterd
1 bot koriander

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar zoals vermeld op verpakking, roer er soja, azijn en sesamzaadjes onder.

Was de raapjes, snij in partjes en meng de olie, peper, zout en kaneel er onder.

Leg open op bakpapier en rooster 20’ op 200°.

Was de komkommer en snij hem doormidden, schil met een dunschiller in slierten tot aan de pitjes.

Schil de wortel en rasp.

Snij de lente ui fijn.

Doe alles voor de dressing in een hoge maatbeker en mix fijn met staafmixer.

Snij de zeeduivel in sneetjes, meng met de mosterd.

Laat de boter in een pan schuimig worden en bak 4 min gaar.

Afwerking

Verdeel de rijst in kommetjes.

Beleg daarop alle bereide ingrediënten.

Werk af met koriander.

Serveer er de dressing bij.

Tip

Laat je kinderen zelf de rijst beleggen met wat ze graag lusten 😉

Hier thuis zal dat komkommer wortel, bloemkool en roze dressing zijn, ik leg er dan stiekem nog een paar stukjes vis bij 🙂

Vis kan je vervangen door een extra groente zoals fijngesneden sla.

Partners