Pumpkin cinnamon rolls

  • 45min - 2uur opstijven
  • 4P
  • Next level

Ben je een cinnamon roll fan, dan moet je deze zeker eens zelf maken! Dit zijn klassieke cinnamon rolls, maar dan gepimpt met pompoen en vanille icing, ze zijn hemels zacht en smeuïg door de pompoenvulling en romige vanille topping. Laat jij je ook verleiden door deze heerlijke Amerikaanse guilty pleasure???

Ingrediënten

335 g zelfrijzende bloem
50 g boter
80 ml lauwe melk
40 g kokosbloesemsuiker
120 g gestoomde pompoen, goed droog gedept, en fijn gestampt
Snuif muskaatnoot
1 pakje droge gist
1 ei
Snuif zout

Vulling:
40 g boter
50 g gestoomde pompoen, goed drooggedept, fijn gestampt
150 g bruine suiker
2 tl kaneel
½ tl kardemom poeder

Topping:
250 g Roomkaas op kamertemperatuur
125 g poedersuiker
Snuif fleur de sel
Merg van 1 Vanillestok
Zeste v 1citroen

Bereidingswijze

Voeg de gist, melk en eetlepel van de afgewogen kokosbloesemsuiker in een kommetje en meng, laat 5 min staan.

Doe alle droge ingrediënten in de kom van je keukenrobot, strooi er de stukjes boter op alsook de fijngestampte pompoen puree, giet hierop het gistmengsel en laat op medium snelheid kneden tot het deeg van de zijkanten komt, dit kan naargelang de temperatuur van de ingrediënten zeker 10 min duren, schraap af en toe de ingrediënten van de zijkant van kom en menghaak.

Leg in een ingevette kom met plastiekfolie bedekt en laat min 2 u in koelkast opstijven.

Bestrooi je werkblad met wat bloem en leg hierop je deegbol.

Strooi hier ook wat bloem op en rol je deeg uit tot een rechthoekige dunne lap deeg, steeds met behulp van wat bloem.

Klop alles voor de vulling stevig op tot een romige massa, verdeel wat hoopjes op het deeg en smeer mooi uit.

Rol nu helemaal op, neem een dun stukje touw of nylondraad, dit gaat je helpen je rol super mooi af te snijden in gelijke stukken.

Duid aan bovenkant met een mes lichtjes aan waar je moet snijden, schuif de draad tot aan die markering, maak op die plaats een knoopje met de draad en trek stevig toe.

Voilà, dit is je eerste mooie stuk, doe nu alle andere stukken op dezelfde manier.

Vet een bakvorm in, mag rond of vierkant, en leg de stukken met snijkant naar boven, erin.

Laat 30 min rijzen, of tot de bakvorm mooi gevuld is.

Bak 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 180°.

Klop alle ingrediënten voor de romige icing onder elkaar en smeer het op de lauwe rolls…

Enjoy!

De Pumpkin Cinnamon Rolls blijven ongeveer 2-3 dagen vers als ze in een luchtdichte container worden bewaard op kamertemperatuur.
U kunt de Pumpkin Cinnamon Rolls ook invriezen. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat u ze in de vriezer plaatst. Haal ze uit de vriezer en laat ze op kamertemperatuur ontdooien voordat u ze opwarmt.

Ja, u kunt het glazuur weglaten als u dat wilt. De Pumpkin Cinnamon Rolls zijn al zoet van zichzelf.