Quiche met tuinbonen en fetakaas

  • 1u
  • 4P
  • Easy

Ik ben zot van tuinbonen en al zeker in een quiche met feta, hmm!!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 pak kant en klaar korstdeeg
3 eieren
125 g zure room
170 ml room
peper en zout
muskaatnoot
400 g tuinbonen
1 bot lente-ui
200 g feta

Bereidingswijze

Rol het deeg open en leg met bakpapier in een taartvorm. Leg een ander bakpapier op het deeg en vul met bakkorrels, droge erwten of rijst en bak 20 min aan 190°. Laat afkoelen en verwijder. 

Snij ondertussen de tuinbonen fijn, en blancheer ze 3 min in kokend water. Laat de tuinbonen goed uitlekken, dep ze droog op keukenpapier en verdeel ze in de quiche.

Mix de eieren, de zure room, de room en kruiden onder mekaar. Giet over de tuinbonen. 

Verkruimel de feta en bestrooi met fijn gesneden lente-ui.

Bak 30 min aan 190°.

Eet lauw of neem mee in je lunchbox. 

Je kunt de quiche van tevoren maken, maar het is ook mogelijk om het op dezelfde dag te maken.

Ja, je kunt de quiche invriezen zodat je het later kunt gebruiken.

Je kunt bijgerechten serveren zoals een groene salade of geroosterde groenten bij deze quiche met tuinbonen en fetakaas.