Quinoa salade met gegrilde groenten en pesto

  • 35min
  • 4p
  • Easy

Deze quinoa salade heeft alles wat het moet hebben: romige pesto, gegrilde groenten, verse kruiden, radijzen, noten en pitten, een mondvol! Dat maakt deze gezonde groenteschotel zo zalig om op tafel te zetten en van te genieten. Een beetje snij- en hakwerk, maar zo zo dankbaar… let me know als je hem klaarmaakt! 😉

Ingrediënten (4 personen)

250 g quinoa
200 g verse basilicum pesto

Gegrilde groenten  
6 groene asperges
2 wortels
1 gele paprika
1 rode paprika
2 el olijfolie

Toppings  
Rode ui
125 g mesclun (gemengde salade)
1 bot radijzen
1 handvol munt- en basilicumblaadjes
1 handvol amandelnoten en pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze

Kook de quinoa zoals vermeld op verpakking, spoel daarna nog eens en laat goed uitlekken. Snij de onderkant van de asperges en snij schuin in 3 stukken. Schil de wortels en snij in balkjes. Snij de paprika’s doormidden, haal zaadjes en kroon eruit en snij in vierkante stukken.

Verdeel alles op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min grillen op 200° tot de groenten mooi geroosterd zijn. Snij de ajuin, radijzen en amandelen in schijfjes. Doe alles nu samen  in een grote schaal en meng alles goed onder elkaar. Serveer onmiddellijk!

Tip

De quinoa met pesto vormt eigenlijk de basis. Verder kan je gaan freewheelen met geroosterde groenten naar keuze en alle verse groene kruiden, pitten en noten die je graag eet. Denk maar aan geroosterde pompoen, rauw witloof en veldsla meer in de winter. Pesto van rode puntpepers of paprika kan je zeker ook gebruiken!

Je kan de quinoa salade afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren. Pesto bewaart zeker een week in de koelkast. Je kan pesto ook vlot diepvriezen of vacuümtrekken.