Ribbetjes in de oven, aardappel wedges en rode koolsla

  • 1u30
  • 2P
  • Easy

Wie houdt er nu niet van heerlijk gebakken ribbekes met potato wedges uit de oven en een frisse rodekool salade met appel en noten daarbij! Een recept om je vingers van af te likken…

Ingrediënten ribbetjes in de oven gebakken (2 personen)

2 stuks varkensribbetjes (ongeveer 200 – 250g pp) 

Marinade
2 el ketchup
1 el mosterd
2 el zoete soja saus
1 kl Provençaalse kruiden
1 tl cayenne poeder
1 el honing
Peper en zout

Aardappel wedges
2 grote bloemige aardappelen
3 el olijfolie
Peper en zout
1 kl gedroogde rozemarijn
1 tl lookpoeder

Koolsla
1/4 rodekool
1 klein rood appeltje
1 handvol walnoten
Peper zout
1 sjalot
1 bot dille
6 el appel azijn
8 el zonnebloemolie 

Bereidingswijze

Meng alles voor de marinade en smeer er de ribbetjes mee in aan boven- en onderkant. Hou nog wat over voor erna. Steek min 4 uur in de koelkast of een hele nacht als je kan. 

Snij alles fijn voor de sla en meng onder elkaar. 

Verwarm de oven voor op 150°. Leg de ribbetjes op een bakplaat met bakpapier en bedek met aluminiumfolie. Steek ze 50 min in de oven, haal ze eruit en smeer de rest van de marinade erop.  

Snij de aardappel met schil in dikke schijven van ongeveer 2 cm en dan in dikke wedges, doe ze in een kom en meng de olie en de kruiden erbij, leg open op een bakplaat bedekt met bakpapier.  

Na 50 min verhoog je temperatuur naar 190 graden. En steek er de wedges bij en smeer de ribbetjes weer in voor een 20-tal minuten. Tot zowel de ribbetjes mooi gebakken zijn en de wedges gekleurd en crispy zijn.

Gekookte ribbetjes kun je maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.

Ja, je kunt de aardappel wedges van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Om ze weer knapperig te maken, kun je ze kort opwarmen in de oven voordat je ze serveert.

Ja, je kunt de ribbetjes ook op de barbecue bereiden. Bestrijk ze met de marinade en leg ze op de barbecue tot ze gaar zijn.