Scampi met look

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Scampi’s of reuzegarnalen, gebakken in boter en look met peterselie. Deze heerlijke bistro klassieker zet je makkelijk en snel thuis op tafel. 

Ingrediënten (4 personen)

24 stuk black tiger garnalen
150 g boter
4 tenen look
½ bot peterselie
1 sjalot
150 ml witte wijn
Peper en zout van de molen

Bereidingswijze

Pel de scampi, laat achterste stukje van staart zitten. Kruid ze met peper en zout. Laat een eetlepel van de boter schuimen en bak ze kort en krachtig aan zodat ze aan beide kanten mooi gekleurd zijn, hou ze opzij. 

Voeg nu de fijngesneden sjalot en look toe, laat even goed bakken, blus met de witte wijn, voeg fijngesneden peterselie en de rest van de boter in blokjes toe. Meng er de scampi dan onder, zodat ze weer mooi warm worden.  

Serveer onmiddellijk met sneetjes brood om de heerlijke saus op te soppen! 🙂 Ja kan ze drie dagen in de koelkast bewaren.

Met een extra klontje boter en eetlepel water de scampi’s met look in een pan kort en krachtig opbakken zodat ze niet taai zijn. 

Scampi met look kunnen goed worden gecombineerd met bijgerechten zoals knapperig brood, rijst, groenten, salades of geroosterde aardappelen. Kies bijgerechten die complementair zijn aan de smaken en texturen van de scampi.