Smoked ketchup
Ingrediënten
6 san Marzano-tomaten (grote ovale tomaat)
2 el bruine suiker
4 el witte wijn azijn/appelazijn/vlierbloesemazijn
1 el tomatenconcentraat
2 teentjes look gesneden
1 chilipeper grof gesneden
1 stokje kaneel
1 kl Worcestersaus
1 steranijs
½ el tabasco
1 el koolzaadolie
Bereidingswijze
Snij de tomaten in stukken.
Leg deze in een schaal samen met de chilipeper, look, bruine suiker, azijn, tomaten concentraat, worcestersaus, Tabasco, koolzaadolie, stokje kaneel en steranijs.
Meng alles goed door.
Leg de schaal in de BBQ en laat 2 uur sudderen op 120°C.
Haal na 2 uur de mengeling voor de ketchup uit de BBQ.
Haal de stok kaneel en steranijs er uit.
Doe alle andere ingrediënten in een pot en mix alles tot je een gladde massa hebt.
Je kunt Smoked Ketchup ongeveer 1 tot 2 weken bewaren in de koelkast.
Smoked Ketchup kan worden gebruikt als saus voor bijvoorbeeld frietjes, burgers of hotdogs.