Sushi style komkommer
Dit is één van mijn favorietjes voor een snelle gezonde hap, met de populairste ingrediënten voor een basic sushi maar dan op komkommer geserveerd. Niet veel werk en maximum plezier! Ikzelf eet bitter weinig avocado, maar in dit gerecht is het een echte must!
Ingrediënten zalm-komkommerboot (2p)
1 komkommer, gewassen
6 el gekookte sushi rijst of basmati met 1 el sushiazijn gemengd, koud
150 g rauwe zalmfilet in blokjes
1 el sriracha
1 el zoete sojasaus
1 avocado in schijfjes
Zelfgemaakte furikake:
2 nori blaadjes
2 el geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze
Snij de nori wat kleiner in reepjes en doe samen met het sesamzaad in cutter, cutter fijn.
Snij de komkommer in lengte doormidden en dan in helft, schraap de pitjes eruit. Verdeel de rijst erin.
Meng de zalmblokjes met sriracha en soja en verdeel erbovenop. Dresseer daarop de avocado en werk af met de furikake.
Besprenkel met wat extra sojasaus als je dat wenst.
Furi-wadde? Ja, furikake! Deze heerlijke Japanse topping kan normaal gezien ook met bonito en wasabi enzo, maar ik maak hem gewoon super easy zelf met noriblaadjes en sesamzaad gemixt, omdat je die makkelijk in de winkel kan vinden
Sushi-style komkommer kan het beste vers worden gemaakt en direct worden geconsumeerd voor een optimale textuur en smaak. Het is echter mogelijk om de komkommerplakjes en de vulling voor te bereiden en ze later samen te voegen.
Het wordt niet aanbevolen om sushi-style komkommer in te vriezen, omdat de textuur en knapperigheid van de komkommer na het ontdooien zullen veranderen.