Tagliatelle met kip en munt
Deze tagliatelle met kippengehakt en verse munt in een roomsausje is een heerlijk en verrassend pasta recept, eenvoudig en snel klaar, succes verzekerd bij heel het gezin!
Ingrediënten (4P)
2 sjalotten
2 teen look
1 klont boter
500 g bio kippengehakt
Peper en zout
250 ml room
400 ml kippenbouillon
2 handvol fijngesneden munt
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snij de look en sjalotten zeer fijn en stoof aan in boter, ze mogen lichtjes kleuren.
Blus met kippenbouillon en room en voeg onmiddellijk het gehakt toe. Roer goed door elkaar, eventueel met een klopper, zodat je een dik papje krijgt. Het gehakt wordt hier eigenlijk gekookt in de bouillon, niet aangekleurd.
Kruid met peper en zout en laat een 10-tal minuutjes zacht sudderen samen met de helft van de fijngesneden munt.
Kook de pasta zoals vermeld op verpakking en roer het gehakt eronder.
Werk af met extra munt en kaas.
Verse munt wordt meestal aanbevolen omdat het een intensere smaak heeft dan gedroogde munt. Als je geen verse munt hebt, kun je een kleine hoeveelheid gedroogde munt gebruiken, maar houd er rekening mee dat de smaak iets subtieler zal zijn.
Ja, je kunt tagliatelle met kip en munt van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar het gerecht in een luchtdichte container in de koelkast en verwarm het voorzichtig in een pan of in de magnetron voordat je het serveert.