Tataki van zalm met gember sojasaus

  • 40min
  • 4P
  • Next level

Zalm op Aziatische wijze klaargemaakt, oogt mooi en smaakt heel lekker! Het vacuümtrekken zorgt voor een maximale smaak, en het stomen voor een stevigere structuur. Ik zet het hier geregeld zomaar op tafel, maar het past ook perfect in een feestmenu als je minder klassiek wil gaan, dan zal je zeker scoren!

Had ik je al verteld dat je je een vacuüm toestelletje moet aanschaffen? Een top accessoire, met zoveel mogelijkheden!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 mooi dik zalmhaasje van -+500 g zonder graat noch vel

Marinade
130 ml sojasaus
6 el Worcester saus
2 el sesamolie
2 el honing
2 el rijstazijn
4 cm gember
1 tl hot sauce
1 bot koriander
2 el geroosterd sesamzaad
½ bot radijzen

Gepekelde daikon

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten van de marinade onder elkaar zonder gember of koriander.

Dep de zalmfilet droog, snij in 4 gelijke stukken en steek mooi recht in een sous-vide zakje, giet de helft van de marinade erbij.

Leg er de helft van de geschilde gember in schijfjes op en wat takjes koriander, trek lichtjes vacuüm, niet te strak, en laat 4 u of langer trekken in koelkast.

In de andere helft van de marinade gaan de geroosterde sesamzaadjes, de fijngesneden koriander en rest van fijngesneden gember.

Stoom 4 min op 50° graden en leg erna in ijswater.

Haal de filets eruit en dep droog.

Bak één kant kort en krachtig aan in druivenpitolie of arachideolie, zodat je een mooi bruin krokant korstje hebt.

Leg de filets op de borden, schik er de daikon en fijngesneden schijfjes radijs bij, serveer de saus ernaast in kommetjes.

Partners

In samenwerking met AEG.

Je kunt tataki van zalm het beste direct na het bereiden opeten. Als je het toch wilt bewaren, kun je het maximaal een dag in de koelkast bewaren.

Tataki van zalm wordt vaak geserveerd met gember sojasaus en eventueel wat sesamzaadjes. Je kunt het ook serveren met een salade van zeewier en edamame bonen.