Chocomousse

  • 1u opstijven - 30min
  • 6P
  • Easy

Chocolademousse! Het populairste dessert ever bij ons thuis! Yep, devoted chocolovers right here! Een glaasje gevuld met puur romige luchtige chocolade zaligheid. Hiervan krijg je toch echt een gelukkig gevoel. Ohh love it, wie nog??

Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)

300 g koude slagroom
150 g donkere chocolade min 70% cacao
2 el honing
3 grote eieren
Snuifje zout

Cacaopoeder om af te werken

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie, laat wat afkoelen. De chocolade mag zeker niet te warm zijn, maar ook niet te koud.

Klop de slagroom lobbig op.

Klop de dooiers schuimig met de honing en roer dit onder de gesmolten chocolade.

Roer in dit mengsel de slagroom onder in 2 keer.

Klop het eiwit stijf met snuif zout en meng dit als laatste voorzichtig onder elkaar tot een homogene massa.

Verdeel in glaasjes en laat min 1u opstijven in de koelkast.

Werk af met wat cacaopoeder.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.