Couscoussalade

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Een couscousalade is altijd een hit bij zowel jong als oud! Past bij een bbq of picknick en is zelfs nog lekkerder de dag nadien. Ik gebruik hier dikke parel couscous, maar gebruik de couscous die jij het liefste hebt! Of denk ook aan quinoa, tarwe of bulgur. Jij kiest!

Ingrediënten

Pitjes van 1 granaatappel
2 blokjes groentebouillon
250 g Mhamsa, handgerolde couscous
Sap van 2 limoenen
6 el Olijfolie
2 paprika’s
1 bosje lente-ui
2 handenvol cashewnoten geroosterd
1/2 bosje munt
2 tl paprikapoeder
1 tl venkelzaad
1 tl komijn
1 tl zout
1 tl korianderpoeder
Snuif kaneel
Snuif cayennepeper
Enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Laat de handgerolde couscous een minuut of 4-5 koken in de bouillon.  Afgieten onder koud stromend water.  Zet aan de kant.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.  

Hak de lente-ui en munt fijn, en kneus het venkelzaad tot poeder.  

Meng alle kruiden met de olijfolie en meng onder de couscous. 

Voeg ook de fijngesneden kruiden en groenten en de grofgehakte noten toe. Meng de granaatappelpitjes eronder, verfris met limoensap en kruid af met peper en zout.

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op Instagram met @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.