Makreel-avocadoburgers met tartaarsaus
Ahhhhhh hamburgers, altijd feest toch! Zeker deze originele versie met makreel, tartaarsaus en krokant spek.
Ingrediënten (voor 4 personen)
MAKREELBURGERS :
1 avocado
1 flinke kl mosterd
2 el gele ui, fijngesneden
zeste van 1 limoen
1 ei
3 el chapelure
3 doosjes gegrilde makreelfilets op olie (netto gewicht 120 gr./blik)
pezo
¼ peterselie
1 kl tabasco
arachideolie
12 sneetjes vers spek
TARTAARSAUS :
250 verse mayonaise
½ rode ui fijngesneden
2 el dragon fijngesneden
3 kl kappertjes
1 zoete augurk, fijngesneden
2 el peterselie fijn gesneden
½ ijsbergsla
1 coeur de boeuf tomaat
Bereidingswijze
Lepel de in stukjes gesneden avocado uit en voeg de rest van de hamburgeringrediënten toe. Meng goed onder elkaar. Vorm 4 mooie hamburgers.
Bak ondertussen het spek krokant.
Meng de ingrediënten voor de tartaarsaus.
Bak de hamburgers in arachideolie, 2 min langs elke kant.
Warm ondertussen de in tweeën gesneden broodjes 1 min in de voorverwarmde oven op 200°.
Afwerking
Leg op onderstuk van broodje een paar blaadjes sla, een schijfje tomaat,2 sneetjes krokant gebakken spek en de hamburger , werk af met lepel tartaarsaus en deksel van het broodje.