Makreel-avocadoburgers met tartaarsaus

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Ahhhhhh hamburgers, altijd feest toch! Zeker deze originele versie met makreel, tartaarsaus en krokant spek.

Ingrediënten (voor 4 personen)

MAKREELBURGERS :
1 avocado
1 flinke kl mosterd
2 el gele ui, fijngesneden
zeste van 1 limoen
1 ei
3 el chapelure
3 doosjes gegrilde makreelfilets op olie (netto gewicht 120 gr./blik)
pezo
¼ peterselie
1 kl tabasco
arachideolie

12 sneetjes vers spek

TARTAARSAUS :
250 verse mayonaise
½ rode ui fijngesneden
2 el dragon fijngesneden
3 kl kappertjes
1 zoete augurk, fijngesneden
2 el peterselie fijn gesneden

½  ijsbergsla

1 coeur de boeuf tomaat

Bereidingswijze

Lepel de in stukjes gesneden avocado uit en voeg de rest van de hamburgeringrediënten toe. Meng goed onder elkaar. Vorm 4 mooie hamburgers.

Bak ondertussen het spek krokant.

Meng de ingrediënten voor de tartaarsaus.

Bak de hamburgers in arachideolie, 2 min langs elke kant.

Warm ondertussen de in tweeën gesneden broodjes 1 min in de voorverwarmde oven op 200°.

Afwerking

Leg op onderstuk van broodje een paar blaadjes sla, een schijfje tomaat,2 sneetjes krokant gebakken spek en de hamburger , werk af met lepel tartaarsaus en deksel van het broodje.

Ja, je kunt de burgers van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren totdat je ze gaat bakken. Laat ze voor het bakken wel op kamertemperatuur komen.