Geroosterde knolseldersoep
Mijn lievelingssoep in de winter! Door de knolselder eerst te roosteren in de oven krijgt ze een zoetere en vollere smaak. Geserveerd met krokante kikkererwten krijg je een heerlijk gezond vullende maaltijdsoep. De crispy chickpeas zijn ook lekker als borrelnootjes.
Ingrediënten
Soep
1200 g knolselder
1 grote ui
1 volledige bol look
2 takken tijm
1400 ml warme kippen- of groentebouillon
Peper en zout
4 el olijfolie
Crispy geroosterde kikkererwten
250 g gespoelde kikkererwten
1 kl gerookt paprikapoeder
½ kl zwarte peper
1 tl zout
3 el olijfolie
1 el maïzena
Afwerken met
Olijfolie
Plukjes dille
Bereidingswijze
Schil de knolselder en ui en snij ze in gelijke stukken.
Snij de bovenste topjes van de lookbol eraf.
Rooster alle ingrediënten gedurende 35 à 40 min in een ovenschaal met 2 el olijfolie, peper, zout en tijm op 190°C.
Meng ondertussen alle ingrediënten onder de kikkererwten en giet uit in andere ovenschotel.
Hou ze mooi uit elkaar, steek ze erbij in de oven, grill een 25-tal min of tot ze crispy zijn, zet opzij.
Knijp de gekonfijte look uit in een blender, mix ze samen met de gegrilde groenten en de bouillon mooi fijn.
Doe het in 2x om alles makkelijk te blenden.
Doe alles in een kookpot en warm weer op, proef en kruid eventueel af.
Serveer in een diep bord.
Versier de soep met de kikkererwten, dille en wat druppels olijfolie.
Geroosterde knolseldersoep is gezond omdat knolselderij veel vezels, vitamines en mineralen bevat. Het bevat ook weinig calorieën en vetten, wat het een gezonde keuze maakt.
Ja, geroosterde knolseldersoep kan worden ingevroren. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je het invriest en bewaar het in een luchtdichte container. Geroosterde knolseldersoep kan ook ongeveer 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard, mits het in een luchtdichte container wordt bewaard.