Balletjes in tomatensaus en pasta
Ballekes in tomatensaus gevuld met mozzarella en volkorenpasta erbij. Maaarrrrrr de ballekes zijn tot een next level gebracht door ze te vullen met een smeuïg stukje mozzarella, geniaal toch! En of de kinderen dit zullen lusten, merci opa Teddy voor de top tip!
Ingrediënten (voor 6 personen)
Balletjes:
1 grote el boter
1 kg gehakt
1 ei
3 sneetjes wit brood + 200 ml melk
6 el chapelure of meer
Peper en zout
1 bol mozzarella di buffala
1 blok parmezaanse kaas
500 g volkoren spaghetti
Saus:
3 el olijfolie
2 grote ui
3 takken selder
3 wortels
3 tenen look
1 dikke snee gezouten spek
1 potje tomatenconcentraat
1 l passata
1 kruidentuiltje van salie, tijm en laurier
5 pollepels varkensbouillon (recept)
Peper en zout
Bereidingswijze
Snij ui, selder wortel fijn.
Laat de ui met de olie mooi opstoven en lichtjes kleuren, voeg wortel en selder toe en laat nog wat meebakken.
Voeg look toe en het spek doormidden gesneden, voeg kruidentuiltje toe en laat samen met de tomatenconcentraat nog alles goed meebakken.
Blus met de bouillon, passata, kruid met peper en zout en laat min 30 min. sudderen onder gesloten deksel, maak intussen de ballekes.
Snij de korsten van het brood en week het witte kruim met melk in een diep bord.
Doe het gehakt in een kom en kruid met peper en zout, voeg 1 ei toe en de chapelure.
Knijp het brood wat uit en voeg toe aan het gehakt, kneed goed door elkaar, als de mengeling nog te droog is voeg dan nog beetje chapelure toe.
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
Maak balletjes de grootte van een golfbal.
Steek er met je vinger een putje in en steek er een blokje mozzarella in, nijp toe en rol weer.
Bak ze allemaal mooi rondom rond goudbruin aan in schuimende boter.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Haal het kruidentuiltje en spek uit de saus en mix alles fijn, voeg extra bouillon bij moest saus te dik zijn, proef en kruid eventueel bij.
Voeg de gebakken balletjes toe en laat nog 20 min zacht sudderen.
Kook de pasta zoals vermeld op verpakking.
Verdeel de pasta op de borden, doe er een flinke schep saus met ballekes op en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Partners
In samenwerking met “Lekker van bij ons”.
Ja, dat kan. Het is een geweldig recept om voor te bereiden en in te vriezen voor later gebruik.
Ja, je kunt de tomatensaus van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren tot gebruik.