Vegan chocoladetaart
Ingrediënten (Voor 6 personen)
Bodem:
100 g hazelnoten
60 gepelde pistachenoten (ongezouten )
5 medjoul dadels
2 el kokosolie
snuifje zout
Vulling:
4 grote rijpe avocado (rijp=belangrijk !!)
120 g geweekte cashewnoten , 1 uur , gespoeld
4 el kokosolie gesmolten
60 g agave
3 el cacaopoeder
200 ml kokosroom
150 g gesmolten chocolade van min 70% cacao
Afwerking:
400 ml kokosslagroom
250 aardbeien
Bereidingswijze
Voor de bodem cutter je alle ingrediënten fijn tot kleverige massa.
Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en duw de massa hier gelijkmatig in.
Zet in koelkast.
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de foodprossesor en mix ongeveer 5 minuten high speed tot een gladde zijdezachte massa en verdeel in de vorm op de bodem.
Laat 2 uur opstijven.
Klop de slagroom op, snij de aardbeien in schijfjes en werk de taart ermee af.
Tip
1 week houdbaar in de koelkast onder plastiek folie.