Aïoli met burrata, avocado en pesto toast

  • 20min
  • 4p
  • Easy

Deze makkelijk te maken romige aïoli dip met burrata en avocado, geserveerd op een knapperige pesto toast, biedt een perfecte combinatie van smaken en texturen. De rijke smaak van aïoli vermengt zich met de romige burrata en avocado, en wordt versterkt door de knapperige, kruidige pesto toast. Een onweerstaanbaar aperitief voor jou en je gasten.

Ingrediënten (4 personen)

1 grote rijpe avocado
1 burrata de bufala
3 teentjes knoflook
1 theelepel fleur de sel
Versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
Sap van ½ citroen
1 handvol muntblaadjes

Pesto Toast: 
4 sneetjes stevig hotelbrood
Verse pesto
80 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de broodjes in de lengte open en besmeer ze royaal met pesto. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de besmeerde broodjes 7-8 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 190°C. Snijd ze vervolgens doormidden.

Voeg alle ingrediënten voor de aïoli toe aan een hoge maatbeker of blender en mix tot het mengsel romig is. Schep het in een kommetje, druppel er wat extra olijfolie overheen en garneer met fijngehakte munt en een draai van de pepermolen.

De romige aioli-dip met burrata en avocado dient gekoeld bewaard te worden. Plaats het gerecht in een luchtdichte container en druk plasticfolie rechtstreeks op het oppervlak van de aioli. Bewaar het in de koelkast. Om de beste smaak en kwaliteit te behouden, wordt aanbevolen om het gerecht binnen 2-3 dagen te consumeren. Houd er rekening mee dat de kleur kan veranderen, maar de smaak blijft intact. Je kunt de dip opnieuw opfrissen met wat verse basilicum of andere kruiden.

De pesto toast blijft het beste bewaard in een luchtdichte container of zak in de koelkast, waar ze doorgaans 2-3 dagen goed blijven. Invriezen is mogelijk, maar kan de textuur en smaak beïnvloeden bij het ontdooien. Zuivelproducten zoals burrata en avocado worden over het algemeen niet aanbevolen om in te vriezen vanwege mogelijke textuurveranderingen na het ontdooien. Voor het behoud van de beste smaak en kwaliteit is vers bereiden en consumeren vaak de beste keuze.