Arancini alla Milanese

  • 30min
  • 4p
  • Next level

Arancini is in Italië een top streetfood gerecht en kan je zowel warm als koud eten. Je vindt ze in elk winkeltje of cafeetje, ook ideaal als aperitiefhapje. Ze worden gemaakt van restjes risotto, waar balletjes van gevormd worden en dan gevuld met kaas of extra kruiden. Die worden dan gepaneerd en gefrituurd, zeer lekker, fancy en satisfying.

Ingrediënten (4 personen)

400 g ong. risotto naar keuze (afgekoeld)
150 g Fontina kaas
Een schaaltje met bloem
2 eieren
1 schaaltje met paneermeel
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de kaas in blokjes van 1cm op 1cm. Klop de eieren los met snuifje zout en kruid met peper, giet in schaal.
Neem telkens een eetlepel risotto in je handpalm, maak een kuiltje, steek er blokje kaas in en vorm een bal, maak je handen lichtjes nat moest het kleven.

Leg ze in de bloem naast, maar niet tegen elkaar, doe zo verder met de risotto en strooi er bloem over.
Haal ze nu 1 voor 1 door het losgeklopt ei, dat er goed rondom rond op moet en leg ze in paneermeel. Strooi er paneermeel op en bedek ze zorgvuldig met paneermeel rondom rond. Leg ze op een plateautje bestrooid met wat paneermeel, steek een uur in koelkast.

Verwarm je frietketel op 180° en bak per 6 stuks gedurende 4 minuten.
Leg op keukenpapier en serveer onmiddellijk.

Tip

Gefrituurde arancini kan je opwarmen in voorverwarmde oven van 190°, gedurende een 5-tal min.

Bewaar gefrituurde arancini maximaal 4 dagen in koelkast ingepakt. Je kan arancini invriezen en dan ofwel ontdooien in koelkast en nog eens door paneermeel halen, ofwel bevroren diepvriezen en afbakken in frietketel van 175° graden, gedurende een 5-tal minuten.