Linguini met asperges en krokante spekjes

Ingrediënten

500 g linguini
4 witte dikke asperges per persoon
500 gr.  dikke sneden vers spek, ontzwoerd en in blokjes gesneden
6 dooiers
200 gr. shitake paddestoelen
3 el zure room
zwarte peper en zeezout

1 bot platte peterselie
Olijfolie
150 g geschilferde parmezaan

Bereidingswijze

Schil de witte asperges, snij de kontjes eraf, snij ze schuin.

Bak de spekjes krokant. Hou ze opzij.

Bak in dezelfde pan de in stukken gesneden shitake.

Kook de pasta al dente in gezouten kokend water. Voeg er na 4 min. de asperges aan toe en laat terug tot het kookpunt komen en kook ze samen nog 3 min. gaar.

Doe de spekjes terug in de pan. Kruid met peper en zout. Voeg zure room toe en zet het vuur af.

Meng er de uitgelekte pasta en asperges onder, samen met een pollepel kookvocht.

Giet in een schaal.

Afwerking

Strooi er grof gesneden platte peterselie over.

Leg voorzichtig de dooiers op de pasta. Besprenkelijk rijkelijk met olijfolie en werk af met kaas.

Goed onder elkaar mengen voor je opschept. 😉

Weetje

Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni (Sint Jan).