Aubergine, champignon en chili wok
Let’s wok ‘n rock met dit top gerechtje van veggie chef Sidney! Aubergine, champignons en een goddelijk Oosters sausje, zo eenvoudig en snel klaar. I love it!
Ingrediënten (4p)
300 g rijst
600 g water
2 Kefir lime blad
3 aubergine
Champignons
3 teentjes look
Gewone kookolie
2 uien
Soja saus
Ketjap
Geroosterde sesamolie
Zwarte pepersaus
Bereidingswijze
Was de rijst en kook ze. Breng het water aan de kook, en verminder het. Zet er een deksel op en laat uitstomen voor 10 min. Laat 10 min extra rusten voor je ze afgiet.
Snij grote stukken aubergine, gooi ze op een bord en gaar ze ongeveer 5 min in de microgolf. Terwijl ze garen, snij de champignons en de uien in grote stukken, en hak de look fijn.
Warm je wok op, doe uien en look sauteren in wat olie. Voeg de champignons en de gekookte aubergine toe. Kleur alle groenten mooi rond. Deglaceer met sojasaus, ketjap en zwarte pepersaus. Sauteer ze een beetje om de saus goed te laten intrekken.
Neem een grote schaal, leg er de rijst op, bedek met groenten mengeling en val aan!