Brood met avocado en kalkoenfilet

Ingrediënten

Tienuurtje
enkele lychees
granaatappelpitjes

Brooddoos
2 sneetjes lichtbruin brood
1/4 avocado (of zachte geitenkaas)
1 plak kalkoenfilet

Vieruurtje
gedroogde pruimen zonder pit
handvol pijnboompitten
enkele letterkoekjes

Instructies

Tienuurtje
1. Pel de lychees en spoel ze onder water, zodat ze niet zo snel bruin worden.
2. Snijd de schil van de granaatappel helemaal rondom ongeveer 1/2 cm in, zodat je de granaatappel open kunt breken. Haal de rode pitjes eruit en verwijder de witte velletjes, want die zijn erg bitter.

Brooddoos
1. Snijd de korsten van de boterham.
2. Rol het brood uit met een deegrol, zodat het makkelijk oprolt.
3. Plet de avocado.
4. Besmeer de boterham met de geplette avocado (of de geitenkaas).
5. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en leg ze in het midden op een lijn op de avocado.
6. Rol de boterham stevig op.
7. Snijd de boterham in rolletjes.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 2“.

Tip

Voeg wat yoghurt toe aan de avocado om de groene kleur te behouden.