Chili garlic oil

  • 10min
  • Easy

Ingrediënten

400 ml druivenpitolie
1 el sesamzaad
1 el korianderzaad
1 kaneelstokje
3 steranijs
1 el chili flakes
5 teentjes look

Bereidingswijze

Giet de druivenpitolie in een pan.

Stamp de korianderzaadjes plat met een vijzel.

Voeg de korianderzaadjes samen met het sesamzaad, kaneelstokje, steranijs en chili flakes in een potje.

Snij de teentjes look en voeg bij de druivenpitolie.

Laat de druivenpitolie even sudderen en kleuren tot deze mooi bruin is.

Giet de olie en look bij de kruidenmengeling en meng alles goed door.

Je kunt Chili Garlic Oil ongeveer 2-3 weken in een luchtdichte container bewaren in de koelkast.

Ja, je kunt Chili Garlic Oil invriezen in een luchtdichte container of plastic zakje.

Chili Garlic Oil kan worden gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten, zoals roerbakgerechten, soepen, marinades, dipsauzen of als topping op pizza’s of pasta.

Ja, je kunt Chili Garlic Oil ook gebruiken om te frituren, maar let er wel op dat je de olie niet te heet laat worden om te voorkomen dat het verbrandt.