Pesto van radijzenloof

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Van een bot radijzen kan je alles opeten! Van het loof kan je een heerlijke no waste pesto maken. De basilicum vervang je door radijzenblaadjes, en de dure pijnboompitten door zonnebloempitten. Hier voeg ik geen look toe, maar jij kiest! Dit meng je onder je platte kaas met radijsjes en smeren op een boterham, heerlijk! 

Ingrediënten (voor 4 personen)

Het loof van 1 bot radijzen, gewassen
3 el zonnebloempitten
4 el olijfolie
Sap van en 1 citroen
Peper en zout
80 g Parmezaanse kaas in stukjes
Eventueel een scheut koud water  

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cutter en mix grof, hoe langer je mixt hoe gladder het wordt, voeg eventueel wat water toe. Ik heb het graag met nog wat bite. 

Bewaart ongeveer 4 dagen in gesloten potje in koelkast. 

Helemaal no waste!  

Ja, je kunt andere noten gebruiken zoals pijnboompitten, walnoten, amandelen of cashewnoten als je een andere smaak wilt toevoegen aan de pesto.

Je kunt pesto van radijzenloof tot ongeveer een week bewaren in een luchtdichte pot of container in de koelkast. Zorg ervoor dat je de pesto bedekt met een dun laagje olijfolie om verkleuring te voorkomen.

Pesto van radijzenloof kan ook worden ingevroren. Giet de pesto in ijsblokjesvormen of kleine containers en vries ze in. Op deze manier kun je kleine porties ontdooien wanneer je ze nodig hebt.