Chocolade mug cake

  • 2min
  • 1p
  • Easy

Een zalige fudgy brownie uit de microgolf, klaar in een flits! Alle ingrediënten voor de brownie worden gemengd in een kop, wat chocolade stukjes erop, de microgolf in, en een paar tellen later heb je een zot lekkere warme kop heeeeeemelse peanut brownie…

Ingrediënten (per persoon/mug)

1 el kokosbloesem suiker
1 el bloem
1 el ongezoete cacao
1 el crunchy peanutbutter
2 el melk
2 el gesmolten kokosolie
1 ei
½ tl flaky salt
50 g donkere chocolade grof gehakt
1 el noten naar keuze  (bvb. pinda)

Bereidingswijze

Kies je grootste kop die in de microgolf mag. Doe alle ingrediënten er één voor één in, ook de helft van de chocolade in stukjes, en meng goed door tot alles mooi gebonden is. Reinig de zijkanten goed, leg er de rest van de stukjes chocolade met de noten op en gaar 90 sec op 1000W, je weet als hij gaar is als hij begint op te komen zoals een soufflé.

Haal uit de microgolf en geniet onmiddellijk! Ook heerlijk met een bolletje vanilleroomijs erbij 🙂

Tip

  • Je kan verschillende notenboters gebruiken ter afwisseling.
  • Je kan er ook nog extra nootjes, pitten of zaden over strooien voor je hem afbakt.

Je kan de mug cake op voorhand klaarmaken en in de koelkast tot 4 dagen bewaren. Laat ze eerst op kamertemperatuur komen voor je ze afbakt. Je kan de mug cake zowel rauw als gebakken, ingepakt invriezen. De mug cake opnieuw opwarmen: laat hem eerst ontdooien als hij uit diepvries komt, en steek hem  30 à 40 sec in de microgolf.