Cranberry mule of cranberry mocktail

Een frisse Moscow mule kennen we wel, maar in de winter smaken veenbessen eens zo lekker! Liever zonder alcohol, dan maak je een cranberry mocktail.

Ingrediënten per persoon

Cranberry mule:
150 ml gemberbier
8 cl wodka
1 el limoensap
50 ml veenbessensap
Paar ijsblokjes met veenbessen

Cranberry mocktail:
8 cl veenbessensap
1 takje munt
1 tl agave
½ flesje ginger ale
Voor de afwerking: veenbes, munt en sinaasappelschil

Bereidingswijze

Cranberry mule
Doe alle (gekoelde) dranken in een glas en roer.

Voeg de ijsblokjes toe.

Cranberry mocktail
Doe alle (gekoelde) dranken in een glas en roer.

Voeg de ijsblokjes toe en werk af met de garnituur.

Tip

Beide dranken kan je op voorhand in grotere hoeveelheden klaarmaken naargelang het aantal gasten en in een kan of fles in de koelkast bewaren.

Dan hoef je enkel nog, als het moment aangebroken is, je glazen te vullen met de ijsblokjes en de garnituur.

Ik heb mijn ijsblokjes met veenbessen in donut matjes gemaakt. Zo heb je precies kroontjes.