Michelada biercocktail

  • 10min
  • 1p
  • Easy

Michelada is een Mexicaanse cocktail gemaakt met bier en limoen, op ijs geserveerd en meestal gekruid met chili. Dit is een zeer verfrissende en dorstlessende biercocktail die ik heel graag drink, zeker op vakantie: in Ibiza , in Costa Rica of op een zonnige dag hier bij een barbecue. Een boterham met platte kaas, radijs, spek en pesto is het ideale hapje hierbij!

Ingrediënten (per persoon)

1 frisse Stella
1 citroen
Ijsblokken
Kruidenmengeling
2 el zout
1 kl chiliflakes
1 tl curry poeder

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het zout onder elkaar en doe in een plat bordje. Snij de limoen doormidden en draai de rand van het glas over de limoen en erna door het kruidenzout om het eraan te plakken.

Pers de limoen uit in het glas, vul met ijsblokken en giet het bier erin. Serveer onmiddellijk.

tip

Je kan limoen ook vervangen door citroen. Een druppeltje hot sauce erin, daar hou ik ook van.

Partner

In samenwerking met Stella Artois