Martini Tonic & Cranberries Tonic Mocktail

  • 5min
  • 1 glas
  • Easy

Ingrediënten

Martini Tonic:
1 stengel citroengras
8 cl Martini Rosato
2 mooie plakjes verse gember
Ijsblokjes
1 dl Finley Tonic water
2 takjes basilicum

Cranberries Tonic Mocktail:
1 el verse veenbessen
1 limoen
Ijsblokjes
Tonic Finley Ginger Ale
1 takje rozemarijn

Martini Tonic: bereidingswijze voor 1 glas

Snijd de punt van 1 stengel citroengras schuin, snijd de voet door in 4 en klop er lichtjes op zodat de aroma’s vrijkomen. Doe hem in een tumbler glas en voeg 8 cl Martini Rosato en 2 mooie plakjes verse gember toe. Bewaar eventueel in de koelkast (zo kun je er meerdere op voorhand klaarmaken). Voeg net voor het opdienen ijsblokjes, 1 dl Finley Tonic Water en 2 takjes basilicum toe.

Cranberries Tonic Mocktail: bereidingswijze voor 1 glas

Plet 1 el verse veenbessen in een tumbler glas met het sap van 1 limoen. Voeg ijsblokjes toe en vul het glas bij met tonic Finley Ginger Ale. Voeg 1 takje rozemarijn toe en serveer.

Partners

In samenwerking met Finley

En Delhaize.

Nee, je kunt elk merk tonic water gebruiken dat je lekker vindt. Het is echter wel belangrijk om tonic water van goede kwaliteit te gebruiken, omdat dit een belangrijk onderdeel is van de smaak van de mocktail.

Nee, je kunt zowel verse als bevroren cranberry’s gebruiken voor deze mocktail.

Ja, het is aanbevolen om verse limoen te gebruiken voor deze mocktail, omdat het sap en de schil bijdragen aan de frisse smaak.

Ja, je kunt de mocktail van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voeg de tonic water pas vlak voor het serveren toe, zodat de bubbels niet vervliegen.