Crispy veggie fish burger met dille aioli

  • 30min
  • 8 burgers
  • Easy

Zachte buns met krokante vegetarische fishsticks, een vegan dille-aioli en snelle rode kool pickle. Wat een feestje! Ideaal voor die extra dag zonder vlees in de week.

Ingrediënten (voor 8 burgers)

8 zachte buns of sandwiches
2 doosjes vegetarische fishsticks
1 kleine romeinse sla fijn gesneden

Snelle rode kool pekel:
1/8 rode kool
70 g honing
200 ml water
200 ml azijn
½  el zwarte peperbollen

Vegan dille aioli:
250 ml koolzaadolie op kamertemperatuur
100 ml sojamelk op kamertemperatuur
2 teentjes look of lookpoeder
Peper zout
Sap van 1 citroen
1 bot dille fijn gesneden

Bereidingswijze

Rode kool:
Snij rode kool fijn en duw in pot samen met peperbollen.

Kook azijn, honing en water kort op en giet erop. Sluit pot en laat afkoelen.

Eens afgekoeld kan je het onmiddellijk gebruiken

Mayo:
Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker met de helft van de dille en zet staafmixer op bodem.

Zet mixer aan en kom zeer traag naar boven en mix alles tot een dikke gebonden saus.

Proef, kruid bij met pezo en meng andere helft fijn gesneden dille eronder.

Snij bun open en rooster ze even op een grillplaat, oven of toaster.

Bak fishsticks zoals vermeld op verpakking.

Smeer saus op de broodjes, leg er de sla, gebakken sticks en kool op.

Dien op en geniet!

Partner

In samenwerking met IGLO

Ja, deze burger is prima als maaltijd te serveren en kan aangevuld worden met bijvoorbeeld frietjes of aardappeltjes uit de oven.