Tuna melt Sofie Dumont Chef3
Tuna melt Sofie Dumont Chef4
Tuna melt Sofie Dumont Chef5

Gevulde paprika met tonijn, feta en tomaat

  • 45min
  • 4P
  • Easy

Een snel en makkelijk receptje voor gevulde paprika’s in de oven met tonijn in tomatensaus en feta, daarop nog wat cheddar kaas en hup de oven in! Een lekkere go to als je niet veel tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. 

Ingrediënten

8 paprika’s (geel, groen, rood of puntpaprika), naar keuze
800g tonijn op sap, uitgelekt
800g tomatenstukjes uit blik
250g feta kaas, verkruimeld
1 zoete ui, fijngesneden
1 tl gerookt paprikapoeder
250g cheddar kaas, geraspt
Peper en zout, naar smaak
1 el olijfolie
1 bosje basilicum, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd een dun bovenste deel van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal.

Hak het afgesneden deel van de paprika’s fijn en doe deze in een grote kom.

Voeg de tonijn, tomatenstukjes, fijngesneden ui, gerookt paprikapoeder en verkruimelde feta toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en verdeel de geraspte cheddar kaas erover.

Besprenkel de gevulde paprika’s met olijfolie en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met verse basilicum en serveer direct.

TIPS

  • Experimenteer met verschillende soorten vis zoals zalm of makreel uit blik voor variatie.
  • Probeer ook eens mozzarella of een andere kaas in plaats van feta of cheddar voor een andere smaaksensatie.

Bewaar de afgekoelde gevulde paprika’s in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Opwarmen in de oven of magnetron tot goed doorverwarmd.