Glutenvrij bananenbrood met noten en chocolade
Ingrediënten
3 grote zeer rijpe bananen, geplet
100 g Solo patisserie
110 g kokosbloesemsuiker
2 grote eieren
135 g glutenvrije havermout
100 g amandelpoeder
Snuifje zout
1 kl bakpoeder
125 g yoghurt
40 g handvol walnoten
50 g donkere chocolade druppels
Bereidingswijze
Klop de margarine tot een romige massa. Voeg er de suiker en één ei aan toe. Roer goed onder elkaar tot een romige massa. Voeg nu de rest van de eieren, de havermout (wat fijner gemixt), het amandelpoeder, het zout, het bakpoeder en de yoghurt toe.
Plet of mix de bananen, er mogen nog stukjes inzitten. Hou een paar schijfjes banaan aan de kant voor de afwerking. Meng alles goed onder elkaar en pimp het beslag met chocoladedruppels en grof gehakte walnoten. Hou enkele walnoten en chocolade aan de kant voor de afwerking.
Vet een bakvorm in. Giet het beslag erin en werk af met de noten, schijfjes banaan en chocolade druppels. Bak het bananenbrood 60 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat afkoelen, tik even op het aanrecht met de bakvorm zodat het gebak loskomt van de bakvorm en dien op.
Partners
In samenwerking met Solo.
Je kunt elke soort noten gebruiken die je lekker vindt, zoals walnoten, amandelen, pecannoten of hazelnoten.
Ja, dit bananenbrood kan gemakkelijk worden ingevroren. Laat het volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte container of diepvrieszak stopt en in de vriezer bewaart.
Ja, je kunt dit bananenbrood ook in mini-vormpjes bakken voor een leuke en makkelijke snack. Houd er wel rekening mee dat de baktijd korter zal zijn dan bij een heel brood.
Bewaar het bananenbrood maximaal 5 dagen in een luchtdichte container op kamertemperatuur of in de koelkast.