WEBSHOP MUST HAVES
Italiaans Stoofvlees met Pasta en Parmezaan
Er is iets magisch about pasta eten met een stoere saus eten, toch? Deze versie van stoofvlees is op zijn Italiaans met rode wijn, tomaat en oregano. Ik maak hem in de Cookeo waardoor hij super snel klaar is! Het stoofvlees hoeft dus niet uren te pruttelen op het vuur, want door het koken onder druk is hij na 35 minuten al klaar, hoe zalig is dat?
Ik heb een grote voorliefde voor alles wat rechtstreeks van bij de boer komt. Ons land heeft prachtige producten. Zoals het vlees voor je stoofvlees: je slager zal je zeker vertellen welk stuk je het best gebruikt. Het moet een stuk zijn dat veel bewogen heeft zoals de nek, borst of schouder. Zo’n stuk vlees bevat veel spieren en bindweefsel dat bij het stoven smelt en zo het vlees lekker mals maakt. Fijn toch, die vakkennis? Vanaf nu maak je alleen nog malse stoverij!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
Voor het stoofvlees:
1200 g rundstoofvlees
Zout en peper
3 el olijfolie
1 grote zoete ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 el bloem
300 ml rode wijn
300 ml kalfsfond
400 g tomatenblokjes uit blik
1 tl gedroogde oregano
5 kruidnagels
1 à 2 el balsamicocrème
70 g tomatenconcentraat
Voor de pasta:
350g spaghetti of linguini
250g Parmezaanse kaas, vers geraspt
Extra olijfolie voor serveren
Bereidingswijze
Dep het vlees droog en kruid met peper en zout.
Voeg olijfolie toe in de Cookeo en kies de optie ‘Manuele modus’ en vervolgens ‘Bruinen’ als kookwijze met intensiteit ‘Stevig bruinen’. Kleur het vlees goed rondom aan. Doe dit in twee porties, zodat het vlees goed kan kleuren.
Haal het vlees uit de Cookeo en bak nu de zoete ui en knoflook glazig. Voeg tomatenpuree toe en meng goed.
Voeg het vlees weer toe en bestrooi met bloem. Roer goed tot alle bloem verdwenen is.
Voeg rode wijn, kalfsfond en de tomatenblokjes toe. Roer nog eens goed om, kruid met peper en zout, oregano, kruidnagel en balsamicocrème.
Sluit de Cookeo om onder druk te gaan koken. Kies functie opnieuw de optie ‘Manuele modus’ en vervolgens ‘Onder druk’ met intensiteit ‘Hoge druk’ voor 35 minuten.
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
Dresseer de pasta in diepe borden, met het zacht Italiaans stoofvlees erop en werk royaal af met versgeraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Smakelijk!
Tips
- Kies voor kwaliteitsvlees van bij de slager voor de beste smaak en textuur.
Laat het stoofvlees en de pasta volledig afkoelen voordat je ze bewaart.
Bewaar het stoofvlees en de pasta apart. Dit voorkomt dat de pasta papperig wordt en helpt bij het behouden van de beste textuur.
Bewaren
- Luchtdichte containers: Doe het stoofvlees in een luchtdichte container. Doe hetzelfde met de pasta.
- Koelkast: Bewaar zowel het stoofvlees als de pasta in de koelkast als je van plan bent het binnen 3-4 dagen op te eten.
- Diepvries: Als je het langer wilt bewaren, doe dan het stoofvlees in een diepvriesbestendige container of zak en vries het in. Het kan tot 3 maanden worden bewaard. De pasta kan ook ingevroren worden, maar de textuur kan veranderen.
Opwarmen
- Stoofvlees: Verwarm het stoofvlees op laag vuur in een pan of in de magnetron totdat het goed heet is. Voeg eventueel een beetje water of bouillon toe als het te dik is geworden.
- Pasta: Verwarm de pasta in kokend water voor een paar minuten of in de magnetron. Voeg een scheutje olijfolie toe om te voorkomen dat het plakt.
Serveren
- Combineer: Voeg de pasta toe aan het hete stoofvlees of leg het stoofvlees op de pasta.
- Garneer: Strooi er vers geraspte Parmezaanse kaas over en voeg een scheutje olijfolie toe voordat je het serveert.
Op deze manier blijft de smaak en kwaliteit van je Italiaans stoofvlees met pasta en Parmezaan optimaal behouden. Smakelijk!
Partner
In samenwerking met Moulinex