Kervelsoep met scary eyeballs

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Zo maak je kervelsoep! Een heerlijk klassieke soep die in principe met balletjes wordt geserveerd maar voor Halloween pimpen we die door de balletjes te vervangen met mozzarella en er griezelige ogen van maken, whoehaahhhaaahaaaa!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 klont boter
2 grote ui
½ selder
2 stuks prei
Tak tijm
1 dikke bot kervel (mag ook diepvries)
2 l kippenbouillon
1 loskokende aardappel voor binding
Peper en zout

Eyeballs:
Kleine mozarellabolletjes
1 dunne jonge paarse wortel
Zwarte viseitjes, of stukje zwarte olijf, of een kappertje. ..
Eventueel scheut room

Bereidingswijze

Schil en snij de uien fijn en laat aanstoven in de boter in grote pot.

Was prei en selder, snij fijn en voeg toe met de aardappel geschild en in stukjes gesneden en het takje tijm.

Bak nog een paar minuutjes alles mooi aan.

Blus met de kippenbouillon, als je graag een dikkere soep hebt begin je met 1,5 l toe te voegen, eens gemixt kan je nog extra water toevoegen naar wens. De aardappel kan je ook weglaten als je geen fan bent, dient vooral om de soep in te dikken.

Laat alles 20 min sudderen tot alle groenten zacht zijn, mix al een eerste keer alles fijn.

Voeg de gewassen en uitgelekte kervel erbij en mix alles nog eens fijn, proef en kruid af met peper en zout.

Mijn mémé deed er ook altijd scheutje room bij om lichte bitterheid van de kervel weg te nemen, ik lust dat nog altijd even graag. 🙂

Voor de Halloween touch:

Schep een lepel uit in een diep bord aan tafel, zodat je het bord niet meer moet verzetten, leg er een paar mozzarella balletjes in.

Snij dunne schijfjes van de gewassen wortel en leg erop, leg op het schijfje wortel een paar viseitjes.

Daar heb je de griezelige eyeballs, ik zie ik zie wat jij niet ziet grrrrrr!

Ja, je kunt de kervelsoep van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Warm het eenvoudig op in een pan of magnetron voordat je serveert.

De kervelsoep kan 3-4 dagen in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat je het in een luchtdichte container bewaart.

Hoewel de kervelsoep kan worden ingevroren, raden we aan om de soep zonder de eyeballs in te vriezen. De textuur van de eyeballs kan veranderen bij het invriezen en ontdooien.