Kippenbouillon met shiitake, edamame en courgettenoedels
Ingrediënten
1.5 l kippenbouillon (klik hier voor het bouillon recept)
250 g shiitake
1 el gember, geraspt
250 g gepelde edamame bonen (groene sojabonen)
1 courgette
½ bot munt
1 el sesamolie
Bereidingswijze
Breng de kippenbouillon zachtjes aan de kook.
Snij ondertussen de shiitake in schijfjes en voeg ze toe aan de bouillon met de bonen en de gember. Laat 1 min meekoken.
Maak noedels van de courgette met een spiraalsnijder of met een mandoline. Of snij fijne plakjes met een dunschiller.
Voeg toe en laat nog 1 min koken.
Serveer in kommetjes.
Werk af met fijn gesneden munt en wat druppels sesamolie.
Tip
Ik heb altijd citroengras in mijn diepvries. Die rasp ik er dan à la minute over. Sesamzaadjes, koriander en chili zijn hier ook heel welkom.