One pot kippensoep met gember en pompoen

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een grote pot soep met zachte stukjes pompoen en kip, lekker pittig door de gember en nog extra groenten erbij met de paksoi en witte bonen. De ideale maaltijdsoep: alles uit één pot voor bij een koud weertje, heel makkelijk, en nee: ik schil de pompoen niet, ik duw de schil eraf met een lepel.  

Ingrediënten kippensoep

1,250 l water
600 g kippendijen (ontbeend)
¼ pompoen
2 kleine paksoi
2 el gember fijngesneden
260 g witte bonen
Tijm en laurier
3 teentjes look

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes van 2 à 3 cm. 

Doe het water in een pot en voeg de blokjes kip toe, laat 10 min koken en schuim af.  

Voeg nu de pompoen in grote stukken, gember in julienne en paksoi in 4 gesneden toe.  

Laat 10 min zachtjes verder pruttelen, proef, kruid met peper en zout en doe er als laatst de witte gespoelde bonen bij. 

Heel lekker hierbij is een lepeltje mosterd roeren in je bord, geeft extra pit! 

Ja, je kunt bevroren kipfilet gebruiken voor deze soep. Zorg ervoor dat je de kip grondig ontdooit voordat je hem aan de pot toevoegt en volg de juiste kooktijden om ervoor te zorgen dat de kip volledig gaar is.

Ja, je kunt deze soep van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar de soep in een luchtdichte container in de koelkast en verwarm het op het fornuis of in de magnetron voordat je het serveert. Voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste consistentie te behouden.

Ja, je kunt de soep invriezen als je restjes over hebt. Laat de soep eerst volledig afkoelen en bewaar het in luchtdichte vriesbestendige containers of zakken. Het kan tot ongeveer 3 maanden in de vriezer worden bewaard.