Klassieke vinaigrette met oude graanmosterd

  • 10min
  • Easy

Een vinaigrette in je koelkast is zo dankbaar om je salades te pimpen, en zo snel gemaakt! Een beetje mosterd, azijn en olie en we zijn er. Je salades worden er een instant smaakbom mee! Leve de lekkere lente-salades!

Ingrediënten

2 el graanmosterd
8 el koolzaadolie
4 el appelazijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Doe mosterd, peper en zout in een kom en draai er eerst de olie onder en dan de azijn.

Proef en voeg eventueel extra mosterd, peper en zout toe.

Heb je graag een zoete toets, dan kan je er één tl honing onder mengen.

Bewaart in de koelkast tot 3 weken.

De klassieke vinaigrette met oude graanmosterd past goed bij salades, gegrilde groenten, koude pastasalades of als dressing voor een sandwich. Experimenteer en ontdek welke combinaties jouw smaakpapillen bevallen.