Mac & cheese met pompoen en gebakken paddenstoelen

  • 1u15
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 g pasta
450 g geroosterde zachte pompoen
500 ml melk (plantaardig als je verkiest)
100 g geraspte Parmezaan

500 g kastanje paddenstoelen
Klont boter
Pezo
2 el pompoenpitten
Zwarte peper

Voor de geroosterde zachte pompoen:
1 pompoen
2 el olijfolie
Pezo
Lookpoeder

Bereidingswijze

Snij de pompoen in half.

Schraap er met een lepel de pitten uit.

Wrijf binnenkant in met olie, kruid met pezo en lookpoeder.

Leg op ovenplaat met bakpapier en bak 1 uur gaar op 175° tot ze zacht zijn.

Schraap ze uit in een pot.

Voeg er de warme melk en kaas bij en mix tot een gladde saus.

Proef en kruid af met pezo en wat muskaatnoot als je dat lekker vindt.

Snij ondertussen de paddenstoelen in vier.

Bak ze aan in boter met pezo en hou opzij.

Kook de pasta zoals op verpakking al dente.

Roer de pompoen-kaassaus onder de pasta.

Schep uit op borden en werk af met de gebakken paddenstoelen, pompoenpitten, wat olijfolie en zwarte peper van de molen.

Je kunt elke soort pasta gebruiken die je lekker vindt, maar klassieke keuzes zijn elleboogjes, penne of rigatoni.

Ja, je moet de paddenstoelen bakken voordat je ze aan de mac & cheese toevoegt. Dit zorgt ervoor dat ze lekker krokant zijn en veel smaak hebben.

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het opnieuw in een pan op laag vuur of in de oven.

Dit gerecht is al een complete maaltijd, maar je kunt het serveren met een salade of geroosterde groenten.