Maxicaanse wraps met rundsvlees Sofie Dumont Chef2
Maxicaanse wraps met rundsvlees Sofie Dumont Chef3
Maxicaanse wraps met rundsvlees Sofie Dumont Chef4
Maxicaanse wraps met rundsvlees Sofie Dumont Chef5
Maxicaanse wraps met rundsvlees Sofie Dumont Chef6
Maxicaanse wraps met rundsvlees Sofie Dumont Chef7

Mexicaanse Cheesy wraps met Rundsvlees en Avocado Salsa

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijke, gevulde cheesy wrap met rundsvlees, een frisse saus van zure room en chili, en een smaakvolle groentensalsa met avocado. Een simpel familiegerecht met veel pit en smaak.  De wraps worden eerst in de pan gebakken met gesmolten cheddar kaas en dan gevuld met het gegrild rundsvlees, avocado salsa en saus! Een Mexicaans feestje in je mond!

Ingrediënten

Avocado Salsa: 
1 gele paprika
1 groene chili peper
2 vaste tomaten
Zeste en sap van 1 limoen
Peper en zout
1 bosje koriander
1 rode ui
2 eetrijpe avocado’s
2 el olijfolie

Sausje zure room: 
1 potje zure room
2 el sweet chili saus
Peper en zout
2 teentjes knoflook, geraspt

Overige Ingrediënten: 
200g gemalen cheddar
8 tortillas of wraps naar keuze
800g onglet (rundsvlees)

Bereidingswijze

Snij de tomaten en de gele paprika in kleine blokjes en doe in een kom. Pers wat limoensap uit boven de kom en rasp er wat zeste over. Snij daarna de chilipeper in twee, haal er de zaadjes uit, snij in hele kleine stukjes en voeg toe.

Snij de koriander fijn. Tip: bij koriander zit de meeste smaak in de takjes, laat die er dus zeker bij. Meng ze daarna onder de blokjes tomaat.

Snij de avocado in twee en haal er de pit uit. Snij ook deze in kleine blokjes en voeg ze daarna bij de tomaatjes.

Snij daarna een (kleine) rode ajuin in kleine stukjes en voeg ook bij de salsa. Daarna mag er een goede scheut olijfolie bij de mengeling.

Doe de zure room, olijfolie, look en peper en zout in een kommetje en meng goed onder elkaar. Daarna mag er ook nog sweet chili saus bij.

Kruid de onglet met peper en zout en wrijf in met olijfolie. Zorg dat je pan écht heet is en leg daarna het vlees erop.

Verwarm de wraps in een antikleefpan. Dek de pan af met zilverpapier (een deksel kan ook, maar dan wordt er meer vocht vastgehouden).

Nu is het tijd om de wraps te maken. Strooi de cheddar kaas in de pan en laat de kaas smelten. Leg de wrap erbovenop en laat even bakken tot de kaas crispy is. Leg op een plank en bak de andere wraps op dezelfde manier. Verdeel er de zure room over en de salsa. Snij daarna het vlees in reepjes en verdeel dat ook over de wraps. Als je wil kan je er cheddar over raspen. Afwerken met koriander. Nog even oprollen en dan smuller maar, amigos!

Tips

  • Experimenteer met verschillende soorten kaas voor een variatie in smaak.
  • Voor een extra pittige touch, voeg extra chili toe aan de salsa.

Bewaar de overgebleven ingrediënten afzonderlijk in de koelkast. Assembleer de wraps pas vlak voor het opdienen om te voorkomen dat ze zompig worden.