Nectarine slushies
Ingrediënten (voor 6 personen)
1 fles cava
6 rijpe nectarines
100 ml vermouth: rosé, wit of rood
Versiering:
½ bos basilicum
1 extra nectarine
Bereidingswijze
Snij de rijpe nectarines in stukjes en vries ze één nacht in.
Cutter de bevroren nectarine stukjes in de keukenrobot met vermouth. Eerst wordt het mengsel poederig. Je moet blijven cutteren en bijschrapen tot je een gladde sorbet verkrijgt.
Verdeel de balletjes sorbet met een ijsschep over gekoelde glaasjes. Voeg de basilicum blaadjes en stukjes verse nectarine toe, giet er de cava over.
Tip
Lekker fris en zomers, smaakt heerlijk als cocktail maar kan ook als dessert of digestif!
Je kunt zowel verse als bevroren nectarines gebruiken voor de slushies. Als je bevroren nectarines gebruikt, kun je de hoeveelheid ijsblokjes verminderen of zelfs weglaten.
Het wordt aanbevolen om de slushies direct voor consumptie te maken, zodat ze hun bevroren en verfrissende textuur behouden. Als je ze echter van tevoren wilt maken, kun je ze in een luchtdichte container in de vriezer bewaren en voor het serveren even doorroeren.