No bake Biscoff cheesecake

  • 20min
  • 12 stuks
  • Easy

Ik snap de rage rond Biscoff helemaal! De smaak van gekarameliseerde speculooos is beyond lekker. Dit recept is met koekjes en spread. Ze worden niet gebakken en zien er ook wel cute uit, niet? Zo lekker, moet je zeker eens zelf maken!

Ingrediënten (voor 12 stuks)

Bodem:
200 g speculoos koekjes
40 g gesmolten boter

Vulling:
250 g roomkaas op kamertemperatuur
250 ml slagroom half opgeklopt
100 g  Biscoff-spread
2 el poedersuiker

Toppings:
100 g lichtjes opgewarmde speculoosspread
4 speculaas koekjes verkruimeld
Dotjes slagroom

Benodigheden:
12 kleine cupcakevormpjes

Bereidingswijze

Cutter de koekjes met boter fijn en verdeel in de cupcake vormpjes, druk goed aan.

Klop de roomkaas, spread en suiker luchtig, meng er zachtjes de room onder en verdeel in de vormpjes.

Vries 2u in, haal uit de vormpjes, werk af met dot slagroom, streepjes spread en verkruimelde koekjes, laat 10 min ontdooien.

Smakelijk!

Je kan de no-bake Biscoff cheesecake tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je hem afdekt met folie of een luchtdichte verpakking om uitdroging te voorkomen.

Ja, je kan een no-bake Biscoff cheesecake invriezen. Zorg er wel voor dat de cheesecake goed is afgekoeld voordat je hem invriest en dat je hem in een luchtdichte verpakking bewaart. Laat hem ontdooien in de koelkast voordat je hem serveert.

Nee, roomkaas is een belangrijk ingrediënt voor de textuur en smaak van de no-bake Biscoff cheesecake. Je kan eventueel wel een vervanger gebruiken, zoals mascarpone of ricotta, maar dit zal wel invloed hebben op de uiteindelijke smaak en textuur.