Pannenkoeken met sinaasappelsaus
De havermout in dit recept geeft de pannenkoeken een aangename textuur!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten (voor 8 grote pannenkoeken)
Pannenkoeken:
160 g zelfrijzende bloem (of gewone bloem met 1 tl bakpoeder )
45 g havermout
1 el rietsuiker
1 pakje vanillesuiker
1 snuifje zout
500 ml melk
1 ei
2 el zonnebloemolie, plus extra om te bakken
Sinaasappelsaus:
1 liter vers geperst sap van wijnappelsienen, appelsienen of mandarijnen
4 el rietsuiker
1 vanillestok
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten in de blinder, minimum 2 min.
Laat het sap, de suiker en het vanillemerg voor de helft inkoken.
Bak de pannenkoeken en dien op met de saus.
Partner
In samenwerking met Kenwood
Ja, draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is en de randjes beginnen te kleuren.
Ja, je kan het beslag van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je het gaat gebruiken.
Bedek ze met aluminiumfolie totdat je gaat serveren.