Risotto met pompoen, chili, mascarpone, look, pecorino, bospaddenstoelen en citroen

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Als ik de magie van de eindejaarsfeesten in een gerecht wil vatten, kies ik voor mijn risotto met pompoen, chili, mascarpone, look, pecorino, bospaddenstoelen en citroen. Een betoverende combinatie van smaken die het hart van elk feestelijk samenzijn verwarmt.

Ingrediënten

200 g risottorijst
2 el olijfolie
150 g pecorino
2 el mascarpone
200 g pompoen
1 ui
4 teentjes knoflook
1 tl saffraan
1 tl Cayenne poeder
500 g bospaddenstoelenmix
1 citroen
Zwarte peper van de molen
Zout
1 bos platte peterselie
Witte wijn

Bereidingswijze

Controleer de paddenstoelen, borstel of snijd aarde en takjes weg, trek ze in gelijke stukjes. Leg ze in de baking tray en besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, bak 10 min op hoge airflow op 200°C. Giet uit op een bord en houd warm.

Snijd knoflook, ui en pompoen in fijne brunoise.

Doe knoflook, ui en risottorijst in de baking tray, besprenkel met olijfolie, meng goed, bak 15 min op hoge airflow op 200°C.

Voeg de pompoen toe, blus met witte wijn en bouillon, voeg saffraan en cayenne poeder toe. Gaar nu op lage airflow, 30 min op 200°C, roer elke 10 min.

Haal de baking tray eruit, meng mascarpone en geraspte pecorino kaas erbij. Kruid met peper en zout, voeg zeste van citroen toe.

Schep de risotto uit op de borden, werk af met paddenstoelen, extra kaas, citroenrasp en een paar druppeltjes olijfolie.

Serveer onmiddellijk.

Partner

In samenwerking met Philips.