Rocky road

  • 20min + 2u opstijven
  • 4p
  • Easy

Rocky roads maken is zo satisfying: een bom lekkers, gemengd in chocolade en pindakaas… simple en tasteful! De naam betekent ‘hobbelige weg‘, zo worden de wegen weleens beschreven in Amerika. Hier zijn de rocks gemaakt van zandkoekjes, noten, marshmallows, en de weg van chocolade… join us on the road to pleasure!

Ingrediënten (4 personen)

300 g donkere chocolade min 70% cacao
2 el peanut butter
80 g zandkoekjes
150 g marshmallows
1 kl flaky salt
100 g ongepelde amandelen
50 g gesmolten boter

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie: gebruik een steelpan met zacht kokend water en leg er een kom op, waarin de chocolade zachtjes kan smelten. Of in de microgolf in een glazen kom, wel om de 30 sec omroeren, want chocolade verbrandt snel.

Daarin roer je de pindaboter en gesmolten boter. Snij de marshmallows kleiner en verbrokkel de zandkoekjes.
Meng ze eronder met de noten en strijk zo egaal en rechthoekig mogelijk uit op een plaat bekleed met bakpapier. Bestrooi er egaal het zout over.

Laat min 2 u opstijven in de koelkast en snij er dan repen van. Leg in een doos, dek af en bewaar in de koelkast.

  • Varieer zeker eens met andere noten, koekjes of marshmallows.
  • Je kan ze glutenvrij maken door glutenvrije koekjes te gebruiken.
  • Je kan ze lactosevrij maken door lactosevrije chocolade te gebruiken.
  • Hazelnootpasta of cashewpasta is ook heel lekker erin.

Je kan de rocky roads ingepakt een 10tal dagen bewaren in de koelkast.