Volkoren groenterolboterhammetjes, compote, quinoabar, citroen-muntwater

Veel smaken en kleuren maakt een brooddoos altijd keitof !

Ingrediënten (voor 1 persoon)

Boterham :
2 sneetjes volkoren brood (vierkant )
1 sneetje jonge kaas
1 potje verse kaas (petit gervais nature )
1 stuk komkommer
1 jonge wortel

compote
½ banaan
1 kiwi
sap van ¼ appelsien

quinoa bar (voor 14 bars) :
50 g gepofte quinoa
50 g gesmolten chocolade (min. 70% cacao)
60 g honing
90 g notenpasta (amandel , pinda , hazelnoot )

drinkbeker :
water
1 tak munt
1 schijf citroen

 

Bereidingswijze

Boterham :

Rol de 2 sneetjes brood plat met een deegrol (om straks het brood makelijk op te rollen ).
Snij de korsten af.
Bestrijk de boterham met verse kaas.
Schil de komkommer en wortel , snij eerst in fijne plakjes , dan fijne balkjes.
Snij balkjes van het sneetje jonge kaas.
Leg wat balkjes kaas wortel en komkommer op het uiteinde van het sneetje kaas (bedek de ganse breedte) rol het volledig op, snij in 2 of 3 rolletjes (hou een beetje rekening met groote van je brooddoos, dat ze vastzitten).

Compote :
Pel de kiwi en banaan.
Snij in stukjes.
Plet alles tot gladde massa en meng met appelsiensap.
Steek in een knijpzakje of in potje met deksel.

Quinoabar :
Meng de honing en notenpasta onder de gesmolten chocolade.
Meng er de gepofte quinoa onder tot je een homogenenmassa bekomt.
Duw in een rechthoekige of vierkante vorm bekleed met bakpapier of plastiekfolie.
Druk goed aan tot bovenkant mooi egaal is , streef naar ongeveer 3 cm dikte ngl je vorm.
Laat 30 min opstijven , snij in blokjes of balkjes.
Dit kan je samen met je kids in het wk voorbereiden.
Ze zullen graag meehelpen en jij hebt een perfect vieruurtje tijdens de week.

Drinkbeker :
Was de citroen en de munt.
Snij 1 schijfje van de citroen.
Steek in drinkbus en vul met water.

Afwerking

Schik alles in de brooddoos.

Tip

Probeer een brooddoos te gebruiken waar je alles kan in vaststeken zodat alles mooi op zijn plaats blijft zitten als je kapoen de boekentas op de grond zwiert.

Partners

In samenwerking met Stichting Tegen Kanker