Stoofvlees van everzwijn

  • 1 nacht marineren + 1u15
  • 4P
  • Next level

Stoofpot van everzwijn heeft iets heel feestelijks. Het is vol van smaak met super zacht vlees door het marineren en gemakkelijk op voorhand te maken! Een paar secret ingredients zoals  mosterd, sinaasappel en kaneel, en je gasten gaan tevreden van tafel!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kg stoofvleesstukjes van everzwijn

Marinade: 
3 el balsamicosiroop
1 sinaasappel
2 el olijfolie
2 el mosterd
1 kaneelstok
4 kruidnagels
400 ml rode wijn

1 el boter
2 sjalotten
2 teen look
1 goeie eetlepel bloem
5 stengels selder
4 wortelen
Tijm laurier
1 kl jeneverbessen gekneusd
Perensiroop
500 ml wildfond

Bereidingswijze

Giet vlees en marinade uit in een zeef met kom eronder, vang de jus op.

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng het vlees erin en laat 1 nacht marineren, zodat vlees lekker zacht en smaakvol wordt.

Stoof de fijngehakte sjalotten aan in boter in een gietijzeren pot, laat lichtjes kleuren, meng er de bloem onder tot die helemaal verdwenen en vermengd is, blus met de wildfond en roer alles goed los.

Schil wortels en selder en snij in schuine reepjes, voeg de jeneverbessen, tijm en laurier en de perensiroop toe, kruid flink met peper en snuifje zout, zet deksel erop en laat zachtjes pruttelen.

In een pan laat je boter schuimen en kleur nu het vlees nu mooi rondom rond mooi aan, doe het in meerdere keren zodat je vlees mooi kan aankorsten.

Voeg bij de stoofpot met de kaneelstok, deglaceer nu de pan met de rode wijn marinade, laat opkoken en zeef door in de stoofpot, laat een 40-tal minuten verder stoven tot vlees zacht is, proef en kruid eventueel bij.

Serveer eventueel met witloofsalade en knolselderpuree.

Ja, rode wijn geeft het gerecht een rijke smaak. Je kunt ook ander soorten wijn gebruiken zoals witte wijn of port.

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast of vriezer. Het gerecht kan opnieuw opgewarmd worden voordat je het serveert.