Knolselderpuree

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Hoe maak je lekkere knolselder puree? Ik vind hem het lekkerst met een klein beetje aardappelen erbij. De textuur is minder slap en de smaak ontzettend lekker!  

Ingrediënten knolselder puree in (4p)

1 knolselder van ong. 800g
250-300 g bloemige aardappelen
1 klont boter
150 ml warme melk
Peper en zout  

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en de knolselder en snij beide in gelijke stukken. Stoom ze 25 min met wat zout of tot ze zacht zijn. 

Draai ze door een passe-vite voor een smeuïger resultaat of laat je maar eens goed gaan met een pureestamper, meng er stevig de boter melk en kruiden bij , proef en kruid eventueel bij. Ben je fan van muskaatnoot, dan mag er zeker een snuifje bij.  

Kan je op voorhand klaarmaken en dan opwarmen in microgolf of in een ovenschotel met wat chapelure en klontjes boter over, in de oven;

Ja, het is het beste om de knolselderij te schillen voordat je hem in stukjes snijdt en kookt. Het buitenste deel van de knolselderij kan vezelig en taai zijn.

Knolselderijpuree is een heerlijke bijgerecht bij verschillende gerechten, zoals rundvleesstoofpot, gebraden kip, varkensvlees, of vis.

Je kunt de puree extra romig maken door een beetje boter, roomkaas of zure room toe te voegen. Voeg deze ingrediënten geleidelijk toe terwijl je de puree pureert.