Broodje met versgebakken spek, kaaskroket en tartaarsaus
Dit is een next level bacon & cheese broodje. Heerlijk gelakt spek en gesmolten kaas van de kaaskroket en dan nog die verse rijke tartaarsaus. Hiervan gaan foodies op hun kop, ik zeg het u!
Ingrediënten (voor 8 personen)
8 piccolo’s
8 dikke sneetjes vers gezouten spek
8 dikke sneetjes vers gerookt spek
3 el Sweet & Spicy sojasaus
4 el Krokante ajuin
Burnt salt spicy saus (Gilles Draps) of Sriracha
8 handvol krulpeterselie
Peper en zout
8 Kaaskroketten
Klontje boter om te bakken
Cresonette
Verse tartaarsaus (zie recept)
Bereidingswijze
Kruid het spek met wat peper en zout.
Doe wat boter in de pan en bak het spek krokant en goudbruin.
Haal het spek uit de pan en snij in stukjes.
Doe de sweet & spicy sojasaus in de pan, laat even inkoken en voeg het gesneden spek er terug in, bak nog kort in de sojasaus zodat deze mooi gelakt is
Verhit de frituurpot tot 175°C en bak de kaaskroketten 4min tot ze goudbruin zijn.
Frituur daarna de peterselie, kruid deze met wat zout.
Snij de piccolo’s doormidden.
Beleg met verse tartaarsaus, stukjes spek, waterkers en een kaaskroket.
Werk af met wat burn salt saus of sriracha, gefrituurde peterselie en krokante ajuin.
Partners
Verhit een pan op middelhoog vuur. Leg de plakjes spek in de pan en bak ze tot ze krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Ja, dit broodje is ook heerlijk als lunchgerecht.