Mosselsoep met venkel en mosterd
Als je van mosselen houdt dan ga je deze echt de bom vinden! Romige soep van mosselen met toetsje mosterd en krokante venkel.
Ingrediënten
2 kg mosselen
1 klont boter
5 selder stengels
1 grote ui
1 venkel
2 teentjes look
1 el mosterd
250 ml witte wijn
1,5 l Kippenbouillon
1 el tomatenconcentraat
1 takje tijm
Garnituur:
100 ml slagroom
1 el mosterd
Peper en zout
2 el fijngehakte peterselie
Enkele saffraan draadjes
Wat fijngesneden rauwe venkel
Bereidingswijze
Snij selder, ui en venkel en look fijn. Hou 1 stuk venkel opzij als garnituur. Stoof aan in grote pot, laat goed stoven en blus met witte wijn. Voeg bouillon toe en laat opkoken tot de groenten gaar zijn. Eens ze gaar zijn, voeg je de mosselen toe en laat 3-4 min verder koken tot de mosselen open zijn.
Snij het opzij gehouden stuk venkel fijn en meng de mosterd onder de slagroom, kruid met peper en zout.
Zet een grote zeef op een andere grote pot en giet het kookvocht, mosselen en groenten er voorzichtig in. Zo vang je het kookvocht op in de grote pot en kan je de mosselen uit de schelp halen.
Eens de mosselen uit de schelpen zijn gaan deze samen met de groenten bij het kookvocht om samen te mixen dus zorg ervoor dat er geen schelpen bij in gaan.
Mix goed door tot alles fijn en glad gemixt is. Kruid bij en zeef door.
Serveer de soep in de glaasjes of tasjes en werk af met mosterdroom, fijngesneden venkel, peterselie en saffraandraadjes.
Partners
In samenwerking met Mosselen Zo uit Zeeland
Ja, als je geen wijn wilt gebruiken, kun je deze vervangen door vis- of groentebouillon.
Nee, het is belangrijk om de mosselen pas op het laatste moment aan de soep toe te voegen zodat ze niet te gaar worden.
Ja, je kunt de mosselsoep invriezen, maar het is aan te raden om de mosselen eerst uit de schelp te halen voordat je de soep invriest.
Een stuk vers brood of stokbrood past goed bij deze mosselsoep. Je kunt het brood eventueel besmeren met wat knoflookboter.